2 aprilie 2011

Tabere de vara la munte si la mare - 2011

Trimitandu-ne copii in tabere scolare ii vom ajuta sa devina mai isteti si mai talentati, oferindu-le ocazia sa practice diverse activitati: de orientare pe munte, de cercetare a naturii, perfectionare a unei limbi straine, echitatie, sa viziteze orase noi, sa isi faca noi prieteni, sa faca plaja etc. Tabara scolara inseamna relaxare, dar si dezvoltarea personalitatii, fiecare copil avand posibilitatea sa comunice si sa isi exprime creativitatea. Vacanta petrecuta in tabere scolare le ofera copiilor ocazia sa se acomodeze intr-un mediu nou, in lipsa parintilor, sa se manifeste liber si sa se descopere pe sine.

Totodata, aceste tabere pot constitui minunate vacante ale intregii familii, caci parintii, fratii sau bunicii ii pot insoti pe copii in tabara si pot participa alaturi de acestia la activitati.

                                         Tabara „Orientare pe munte”

Tabara ”Orientare pe munte” este o tabara de cercetasi, ce cuprinde activitati de escalada, tiroliana, trasee turistice pedestre de nivel incepatori-mediu, orientare pe munte, tehnici de supravietuire in natura, dar si lectii de limba engleza/germana/franceza, organizarea unui atelier de bijuterii handmade, modelarea de figurine din aluat, pictura cu ciocolata pe hartie sau pe piele, organizarea unei seri de dans (discoteci), a unei Pijama`s Party, a unui foc de tabara.

Cazarea se face la o vila cotata la 3 stele din statiunea Straja, jud. Hunedoara, cu conditii excelente de cazare si masa. Copiii vor dormi in camere de cate 2-3 locuri, cu baie proprie. Mancarea este preparata in bucataria restaurantului din cadrul complexului, din ingrediente proaspete, productie locala (la cerere, se vor gati meniuri personalizate, in functie de dorinta sau situatia medicala a fiecarui copil). La activitatile outdoor gen escalada sau tiroliana se vor utiliza echipamente de protectie adecvate (hamuri, casti de protectie, corzi verificate), iar copiii vor fi indrumati, supravegheati si ajutati de specialisti de la Salvamont; se doreste initierea in astfel de activitati, imprietenirea cu natura si petrecerea timpului in aer liber, nu performanta. Pe toata durata taberei se asigura asistenta medicala.Cazarea se face in prima zi de tabara, incepand cu ora 16,00 (prima masa este cina), iar predarea camerei se face in ultima zi de tabara, incepand cu ora 10,00 (ultima masa este micul dejun).

Perioade de desfasurare:
Tabara se va desfasura în serii de cate 6 zile/5 nopti, dupa cum urmeaza:

- 10 iulie - 15 iulie 2011

- 29 august - 03 septembrie 2011


                                     Tabara „Aventuri  pe litoral”

Tabara organizata de noi in statiunea Costinesti, din judetul Constanta, este o tabara de relaxare si refacere a fortelor, in care alternam recreerea cu activitati fizice si educative, prin organizarea unor ateliere de creatie, a unor cursuri practice, a unor seri de dans sau a unui bal mascat, precum si prin aprofundarea unor cunostinte de limba engleza/germana/franceza, in timpul jocului sau a activitatilor practice.


Cazarea se face la un complex hotelier din statiunea Costinesti, aflat la aproximativ 100 de metri de plaja, cu conditii excelente de cazare si masa. Copiii vor dormi in camere de cate 2-4 locuri, cu baie proprie. Mancarea este preparata in bucataria restaurantului din cadrul complexului, din ingrediente proaspete si sanatoase. La activitatile outdoor gen inot copiii vor fi indrumati, supravegheati si ajutati de un specialist; se doreste initierea in astfel de activitati, imprietenirea cu natura si petrecerea timpului in aer liber, nu performanta. Pe toata durata taberei se asigura asistenta medicala. Cazarea se face sambata, incepand cu ora 16,00 (prima masa este cina), iar predarea camerei se face vinerea, incepand cu ora 10,00 (ultima masa este micul dejun).

Perioade de desfasurare:
Tabara se va desfasura în serii de cate 7 zile/6 nopti, dupa cum urmeaza:

- 02 iulie - 08 iulie 2011
- 03 septembrie - 09 septembrie 2011


                 Tabara „Micii Mestesugari” in Dumbrava Sibiului

Tabara „Micii Mestesugari” este o tabara de creatie populara, in care alternam recreerea cu activitati fizice si educative, prin organizarea unor ateliere de mestesuguri ale satului de odinioara, a unor cursuri practice, a unui concurs de jocuri populare traditionale.


Cazarea se face la o vila cotata la trei stele, cu conditii excelente de cazare si masa. Copiii vor dormi in camere de cate 2-6 locuri, cu baie proprie. Mancarea este preparata in bucataria restaurantului din cadrul complexului, din ingrediente proaspete si sanatoase, productie locala. La activitatile outdoor (gen plimbare cu barca pe lac sau joc traditional de popice), dar si la atelierele practice, copiii vor fi indrumati, supravegheati si ajutati de un specialist; se doreste initierea in astfel de activitati, imprietenirea cu natura si petrecerea timpului in aer liber, nu performanta. Pe toata durata taberei se asigura asistenta medicala. Cazarea se face in prima zi de tabara, incepand cu ora 16,00 (prima masa este cina), iar predarea camerei se facein ziua plecarii, incepand cu ora 10,00 (ultima masa este micul dejun).
Perioade de desfasurare:

Tabara se va desfasura în serii de cate 6 zile/5 nopti, dupa cum urmeaza:
- 31 iulie - 05 august 2011
- 03 septembrie - 08 septembrie 2011

Participanti: copii cu varsta intre 5-18 ani; numarul minim de copii pentru care se poate organiza o tabara este de 20. Pentru inscrierea in tabara se plateste un avans de 250 RON/copil (pentru care se emite factura), diferenta urmand a se plati cu minim 10 zile inainte de data inceperii taberei. Locurile sunt limitate si se ocupa in ordinea inscrierilor.

Observatii:
* Locurile sunt limitate si se ocupa in ordinea inscrierilor, cu minim 15 zile inainte de data inceperii taberei.
* La cerere se asigura transport dus-intors (contra cost), cu microbuze/autocare licentiate, moderne, confortabile si elegante, in conditii de siguranta pt. copii.

* La zece copii participanti (platitori) un cadru didactic beneficiaza de gratuitate. Familiile cadrelor didactice care participa la tabere beneficiaza de conditii preferentiale (gratuitate la cazare).
* La finalul fiecarei tabere copiii vor primi diplome de participare, iar ulterior vor intra in posesia albumelor cu fotografii din timpul taberei.
* In fiecare serie de tabara copiii vor fi supravegheati indeaproape de 2-3 persoane adulte, in mod continuu, in afara de cadrele didactice/parintii care ii insotesc; pentru activitatile outdoor la munte copii vor fi indrumati de monitori Salvamont si vor beneficia de echipamente adecvate de protectie; in timpul atelierelor de creatie sau a activitatilor practice copiii vor fi indrumati de personal de specialitate si vor fi indemnati sa converseze intr-o limba straina, la alegere (engleza/germana/franceza), dar nu sub forma de cursuri, ci in joaca, astfel incat copii sa nu perceapa aceasta activitate ca pe o corvoada; pentru toate aceste ateliere li se vor pune la dispozitie materialele necesare.


Conditii de inscriere:

- plata costului taberei;
- adeverinta medicala (ca fiind apt pentru a participa la tabara si apt pentru efort fizic) si avizul epidemiologic de la medicul de familie


Pentru inscriere si detalii:
Giliola Puscasu - 0741.736.412 (Vodafone); 0754.491.711 (Orange)
giliolap@yahoo.com
http://childrentourforeducation.blogspot.com/

Un comentariu:

 1. Buna ziua,
  Va aducem in atentie o locatie ideala, pentru organizarea taberelor pentru cei mici.
  locatia este amplasata la 16 km de Ploiesti si 4 de campina
  www.cazare-munte-valeaprahovei.ro
  Cu stima
  hostel agatha Christie

  RăspundețiȘtergere