25 februarie 2017

VACANTA LA ROMA excursie in vacanta de primavara -

VACANTA LA ROMA
19-23 aprilie 2017

Daca intrebi pasionatii de calatorii care este orasul lor preferat, mai mult de jumatate vor raspunde: Roma! Pentru că Cetatea Eterna, cum este supranumita Roma, respira istorie la tot pasul, iar urmele lasate de mari artisti si arhitecti dau Romei o savoare unica.
Capitala Italiei are o istorie de peste 2700 de ani. Astazi, Roma este cel mai mare si cel mai populat oras italian, cu peste 2,7 milioane de locuitori. Este situata in centrul tarii, in regiunea Lazio, si traversata de raul Tibru. Roma are cate ceva pentru fiecare: piete cu fantani si statui maiestuoase, galerii celebre, vestigii antice, catedrale, dar si strazi comerciale intesate de magazine, pizzerii si cafenele.
 Va propunem sa exploram impreuna acest oras superb in vacanta de primavara.

Temperaturi statistice aprilie Roma: 17-25 grade Celsius


Servicii incluse:


- transport cu avion cursa Blue Air: Bucuresti OTP 06:30-Roma Fiumicino-Terminal 2 07:45; Roma Fiumicino-Terminal 2 19:10-Bucuresti OTP 22:25, cu bagaj de mana mic (de cabina)
- taxe de aeroport
- 4 nopti cazare in camere de 3-5 locuri cu baie privata in Bungalow-uri (casute) cu tot confortul
- asistenta turistica in Roma (ghid-insotitor) in limba romana

Program excursie:
Ziua 1
- 04,10 intalnire cu reprezentantul agentiei noastre la Aeroportul Otopeni, la panoul central de informatii
- 04,15-06,15 formalitati de check-in si imbarcare in aeronava
- 06,30-07,45 zbor Bucuresti Otopeni- Roma Fiumicino
- 08,00-08,30 formalitatile din aeroportul Roma Fiumicino
- 08,45-10,15 transfer aeroport-cazare
- Campo de`Fiori + Piazza Navona (construita pe locul fostului Stadion al lui Domitian. Aici vei admira Palazzo Pamphili, Fontana dei Quattro Fiumi, Domitian Obelisk, biserica Sant'Agnese in Agone si alte cladiri superbe.) + Fontana di Trevi (una dintre cele mai faimoase si mai impunatoare fantani arteziene din lume) + Pantheonul (un dom dedicat Fecioarei Maria, construit acum 2000 de ani, de catre impăratul Hadrian)
- 21,00 intoarcere la locatia de cazare

Ziua 2
- 08,00 trezirea; igiena; mic dejun in regim propriu
- Muzeele Vaticanului + Capela Sixtina (tickets skip the line); (o colectie de 11 muzee, 1400 de Sali, 5 galerii, Capela Sixtina-celebra opera a lui Michelangelo Buonarotti-, care includ cele mai importante opere de arta ale romanilor. Aici poti admira sculpturi, picturi, harti, gradini si multe alte obiecte de arta, majoritatea din epoca renascentistă şi mai vechi. Muzeul principal se termină glorios cu Capela Sixtina) + Bazilica Sfantul Petru (una dintre cele mai mari si mai frumoase biserici din lume. In Bazilica Sf. Petru se afla, alaturi de alte opere de arta celebre, si Pieta, sculptura renascentista din marmura de Carrara a lui Michelangelo, de o gratie inegalabila.)
- Castelul Sant`Angelo (aceasta cladire a fost construita ca mausoleu pentru imparatul Hadrian, fiind ulterior transformata in castel. Se zice ca aici se gasesc urnele cu cenusa ale celor mai importanti imparati ai Romei)-exterior
- Cartierul Travestere (una dintre zonele cele mai frumoase ale Romei. Are ceva din farmecul Montmartre, din Paris! Cu stradute inguste, scoli, pizzerii si brutarii care miros de la zeci de metri a paine calda, mici pravalii, piatete si biserici ascunse. Trastevere inseamnă “dincolo de Tibru” si merita sa faci o plimbare pe strazile sale pietruite)-Via de'll Portico d'Ottavia (cea mai reprezentativa pentru istoria cartierului, fiind plin de ruine si monumente pe jumatate ingropate)
- timp liber pentru shopping
- 21,00 intoarcere la locatia de cazare

Ziua 3

- 08,00 trezirea; igiena; mic dejun in regim propriu
- vizita la Colloseum (cel mai mare simbol al Romei, fiind cea mai mare constructie a vremii sale. Aici, prizonierii din razboaiele romane erau pusi sa se lupte intre ei sau cu animale salbatice) + Arcul lui Constantin + Forumul Roman (centrul vietii antice romane, cu ruine, monumente si ramasite ale cladirilor romane) + Dealul Palatinului (cel mai important dintre cele sapte coline ale Cetatii Eterne, pe care se aflau palatele aristocratilor romani)
- Via del Corso + Columna lui Traian + Monumentul Vittorio Emmanuel II (Altare della Patria-Piazza Venezia)
- Piazza di Spagna-Treptele Spaniole (Scalinata della Trinita dei Monti)-Biseria Trinita dei Monti + Piazza della Republica (Bazilica Santa Maria degli Angeli, proiectata de Michelangelo) + Biserica Santa Maria Maggiore (Fondata in secolul 4, Santa Maria Maggiore este una dintre cele 5 bazilici antice din Roma. In spatele fatadei baroce se ascunde unul dintre cele mai bine pastrate interioare bizantine din Roma.) + Piazza Barberini (Fontana del Tritone)
- 21,30 intoarcere la locatia de cazare

Ziua 4
- 08,00 trezirea; igiena; mic dejun in regim propriu
- vizita la Gradinile si Galeriile de Arta Borghese (operele artistilor Canova, Rafael, Rubens, Titian, Bernini, Caravaggio, etc. Parcul Villa Borghese este cel mai mare parc public din Roma si are in cadrul sau un lac, temple, fantani, statui si mai multe muzee.) + Piazza del Popolo
- Excursie cu trenul la tarmul Marii Tireniene (zona Ostia)
- 21,30 intoarcere la locatia de cazare

Ziua 5
- 08,00 trezirea; igiena; mic dejun in regim propriu
- timp liber pt shopping - o dimineata lenesa inainte de plecare… ultimele locuri de vizitat, ultimele suveniruri de cumparat.
- 14,45-15,00 preluare bagaje de la locatia de cazare si plecarea spre aeroport
- 15,00-16,45 transfer la aeroport         
- 17,00-19,00 formalitatile de check-in si imbarcarea in aeronava
- 19,10-22,25 zbor Roma Fiumicino-Bucuresti

Servicii optionale (neincluse in pret):
- transfer aeroport-oras-aeroport
- transport local cu metroul sau autobuzul
- transport cu trenul
- intrarile la obiective
- mancarea si alte cheltuieli personale
- asigurari medicale si stornoConditii de participare:
- Sunt disponibile 30 de locuri (avion/cazare), care se ocupa in ordinea inscrierii, respectiv a platii avansului pentru excursie.
- Oferta este valabila pentru un grup de minim 15 persoane platitoare. Inscrierile se pot face atat individual, cat si in grup
- Rezervarea se considera ferma dupa plata unui avans de 50% (nereturnabil in caz de anulare/neprezentare). Diferenta se plateste cu minim 20 de zile inaintea plecarii.
- Iesirea din tara a minorilor se face cu respectarea legilor: pasaport nominal, valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara, procura legalizata data de ambii parinti pentru adutul insotitor (cadru didactic sau ghid-insotitor in excursie) si cazier juridic al adultului (cadru didactic sau ghid-insotitor) care preia in responsabilitate minorul.
- Intrarile la obiective se platesc separat
- Tariful este valabil in ziua postarii ofertei, acesta putandu-se modifica in functie de factori externi (transport, taxe de aeroport, tarife cazare, etc.).
- Elevii si studentii sunt rugati sa aiba la ei carnetele de elev/student, vizate la zi. Profesorii trebuie sa aiba asupra lor o legitimatie cu fotografie, vizata la zi.

* Organizatorul isi rezerva dreptul de a efectua modificari in program, in functie de factorii externi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu